НАТО и ЕС, както и страни извън тях, работят по

...
 НАТО и ЕС, както и страни извън тях, работят по
Коментари Харесай

Шаламанов: Трябва да се ориентираме към ускорено превъоръжаване

 „ НАТО и Европейски Съюз, както и страни отвън тях, работят по това, което е допустимо – наказания към Русия, военна помощ към Украйна и политически дейности за дълготрайно решение. България има към момента какво да направи, и имам вяра, че тази седмица ще се придвижим напред във връзка с оказване на военна помощ с Украйна ”, безапелационен е той.

По негови думи под опасност е Европа, бъдещето на България, откакто до нас има война, ескалираща всеки ден.

 

„ Едно решение за даване на въоръжение на Украйна би трябвало да върви с решение на нашето държавно управление да откри заместваща техника ”, сподели още Шаламанов.

Над 50 страни дават към този момент оръжие. Това е осъществяване на Хартата на Организация на обединените нации и е основа на системата за сигурност. Манипулативно е изказванието, че в случай че приемем многонационални сили на нашата територия, това е нарушаване на конституцията. ”

 

На въпрос какво може да дадем ние, той съобщи: „ Важно е какво Украйна има потребност да получа. Сега е моментът остарялото ни въоръжение, което не притегля младежи в армията и ще стане негодно заради приключване на всички запаси, да бъде сменено с ново. Да не забравяме, че армията е 30 000 души, тъй че ние би трябвало да имаме техника за най-малко 3-4 пъти повече военни ”

 

„ Задача номер едно на всяко държавно управление от 2021 година е да внесе в Народното събрание стратегия за превъоръжаване. Вместо това да стане, още веднъж се взима план по план – а в случай че ние ще похарчим още милиард и половина за заместващ аероплан, това значи ли отричане от механизираната защита или въоръжението на корабите? ”, сподели Шаламанов..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР